keskiviikko 19. helmikuuta 2014

welcome to my crib


Nyt mä esittelen teille mun uuden Brysseli-kodin eli Van Orleyn Studenthousen, joka on järkkyiso beaux arts -tyylinen rakennus Brysselin keskustassa, saman kadun varrella Botaniquen metroaseman kanssa, elikkäs sijainniltaan aivan bueno (koska ostoskadulle kävelee viidessä minuutissa). Täällä on tilaa ainakin sadalle asukkaalle, joten kova kuhina käy aamusta iltaan. Talo on viisikerroksinen, ja mielestäni aika sokkeloinen, käytävät tuntuvat loputtomilta, samoin kerrokset. Yhteiset sikolättiä muistuttavat keittiötilat löytyy 2-4. kerroksista, yhteinen pyykkitupa kellarista, ja yhteinen olohuone illanistujaisia varten 3. kerroksesta. Asuntolasta löytyy sekä yhden että kahdenhengen huoneita, itse jaan huoneen espanjalaisen kämppikseni Carmenin kanssa.

Meidän huoneessa on yksi iso ikkuna, nariseva puulattia, leveä ikkunalauta, korkeutta varmaan neljä metriä, ja nelilöitä 21. "Alakerrasta" löytyy molemmille omat vaaterekit ja pöydät, kylppäri sekä pieni keittokomero, josta ei kylläkään löydy mitään muuta keittiöön liittyvää kuin meidän ruoat, astiat ja kaksi minijääkaappia. Pelottavan korkeita tikkaita pitkin kavutaan meidän molempien makuuparville (mezzanine ranskaksi, tällä tiedolla tekee paljon, jos etsii kämppää Brysselistä!). Van Orley ei tarjoa patjan lisäksi paljoa muuta, joten lähdettiin heti lauantaina Ikeaan ostamaan tyynyt, peitot, astiat, lisää henkareita, ja muuta satunnaista krääsää, jotta saataisiin meidän kolo näyttämään kodilta. Vasta myöhemmin sain tietää, että kolmannessa kerroksessa on "kierrätyshuone", josta löytyy paljon vanhojen asukkaiden jättämää tavaraa..


Ja sitten meidän iloisen oranssi kylppäri! Ruman värinen, mutta muuten oikein kelpo kylppäri! Molempien kosmetiikallekkin on just mukavasti tilaa, ja meidän huoneesta löytyy jopa kolme peiliä, ei ihan jokaisen huoneen luksusta! Ostettiin Carmenin kanssa Ikeasta 2,5 euron valkoinen pieni matto, joka oli heti seuraavana päivänä ihan törkyinen.. Note to self: valkoinen kylppärinmatto ei ole kaikkein käytännöllisin.

Vasemmalla on mun makuuparveni! Ihan söpö! Kaipaisin sinne ehkä jotain lampaantaljan ja yöpöydän tyylistä, mutta ongelmana on se, etten halua ostaa mitään mitä en välttämättä tarvitse ja mitä en voi viedä mukanani Suomeen.. Saas nähdä! Oikealla näettekin sitten miltä useimmat meidän keittiöt "siistinä päivänä" näyttää... Tästä asuntolan siisteystasosta voisin paasata vaikka kuinka, mutta senpä vaan sanon, että en tajua miten aikuiset ihmiset kykenee olemaan näin sotkuisia ja sitten vielä elämään sen kanssa??! Tässä muutaman päivän jälkeen ollaan ymmärretty, että paras paikka nauttia lounasta ja päivällistä on 4. kerroksen keittiö. Se on muita pienempi ja huomattavasti viihtyistämpi. Siellä myös tapaa käydä mukavia ihmisiä, joiden kanssa voi jakaa ruokailuhetken yhdessä kokkaillen ja syöden!

Mä en kokenut minkäänlaista ensijärkytystä saavuttuani tänne Van Orleyn asuntolaan. Toisin kuin jotkut, mä en ollut asettanut odotuksiani mitenkään korkealle. Tahdoin vain oman sängyn, paikan jonne laittaa mun omat vaatteet ja tavarat, lämpimän suihkun ja toimivan nettiyhteyden. Mä myös tykkään siitä, että täällä on elämää ja joka päivä tapaa uusia ihmisiä, eikä koskaan tartte taatusti syödä yksin ellei halua! Kuultiin eräiltä pojilta, että edellisinä vuosina täällä ei ole ollut esim lämmintä vettä tai wifiä, ja että joidenkin huoneet ovat olleet niin järkyttävässä kunnossa, että on kestänyt päiviä siivota ne. Meillä ei siis ole mitään varaa valittaa, kun kaikki yllämainitut kohdat on vallan mainiosti täällä meidän lukaalissa. Nyt kun olen vihdoin asettunut tänne ja voin sanoa Van Orleyta kodikseni, alkaa tuntua että mun vaihtokevät voi kunnolla alkaa! Ihme ja kumma, tähänastinen erasmus ei ole ollut lainkaan sellaista biletystä kuin yleinen käsitys antaa ymmärtää! Mun menojalkaa alkaa kyllä pikkuhiljaa vipattaa, mutta onneks huomenna on koulun bileet soirée fluo ja lauantaina on museoiden yö, mikä kuulostaa tosi kiinnostavalta! Ollaankin varmaan lähdössä sinne täältä Van Orleysta jonkinlaisella porukalla. Ja mikäli huhut tän asuntolan meiningistä pitävät paikkansa, bileitä tulee riittämään ja krebausseuraa varmasti löytyy jos on tarvetta :-D

AINIIN! Osoite on Rue Van Orley 14, 1000 Bruxelles, Belgium - jos ja kun haluatte lähettää mulle kirjeitä :----)

2 kommenttia:

  1. Ihanan symppis kämppä! Vaikuttaa silleen suht tilavalta kun on kuitenkin parvi ni sänky ei vie lattiatilaa paljoa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä just kiva! :-) Mitä pitempään oon täällä nyt oleskellut, sitä enemmän tykkään!

      Poista