sunnuntai 16. helmikuuta 2014

le week-end

Mulla on ollu ihan superhauska viikonloppu! Viikolla ei oikein tapahtunut mitään mainitsemisen arvoista, joten hyppään vaan suoraan viikonloppukuulumisiin.. Perjantaina meillä oli aamulla ensimmäinen ranskantunti, joka oli todella erilainen mitä olin odottanut. Me kulutettiin esimerkiksi varmaan puoli tuntia siihen, miten kuuluisi lausua j'irais ja j'irai... Carmen nauroi jälkeenpäin mun ilmeelle, kun opettaja ei kelpuuttanut mun lausumista kymmenistä yrityksistä huolimatta. Tunsin itteni lähinnä sirkusapinaksi tai vähintäänkin vajaaksi, ja musta tuntuu että opettajakin huomas sen, sillä jätti mut lopputunniks melko rauhaan :--D No ei se mitään, onneksi sitä tuntia on vain kerran viikossa ja sen jälkeen alkaa viikonloppu!!



Perjantai-iltana meillä oli suunnitelmissa tavata erästä Carmenin uutta tuttavaa ja hänen kaveria, jotka oli lupautunu näyttämään meille vähän Brysselin yöelämää. Mä olin tapani mukaan ensimmäisenä valmis, ja kämppiksiä ootellessa napsin selfieitä ja join belle-vuen kirsikkakaljaa (mun lempparia). Lopulta saavuttiin paikalle Deliriumiin klassisesti varmaan 40min myöhässä.. Minä tykkään Deliriumista, vaikka se onkin kuulemma kliseinen vaihtareiden kantapaikka. Mä en välitä, koska sieltä saa hyvää ja vahvaa kirsikkaolutta, ja siellä soi hyvä musiikki! Käytiin illan aikana kahdessa muussakin baarissa, joiden nimiä en muista.. Viimeinen paikka oli jo ihan klubi, jossa päästiin vähän tanssimaankin, ja juomaan jekkupommeja (hahahahaa).. Jossain vaiheessa iltaa seuraan liittyi lisää meidän kaupunkioppaiden kavereita, ja muutenkin kaduilla ihmiset vaan saattoi liittyä hetkeks seuraan rupattelemaan. Ihmiset todellakin on täällä ihan älyttömän mukavia! Ja puheliaita ja kiinnostuneita vaihtareista!! Terkkuja vaan Suomeen.. Lauantaina meidän piti herätä neljän tunnin unien jälkeen jo joskus 9 pakkaamaan, koska meillä oli vihdoin edessä muutto Van Orleyn opiskelija-asuntolaan! Oloissa ja väsyneenä raahattiin meidän kamat kahdessa erässä parin kadun päähän tähän meidän uuteen kotiin. Vaikka viralinnen muuttoaika olisi ollut vasta klo 15, me päästiin onneksi muuttamaan heti aamulla! Tänne tosiaan piti tuoda omat tyynyt, peitot ja astiat, joita en todellakaan raahannut Suomesta mukanani, joten lähdettiin pikaisen asettautumisen jälkeen Ikeaan. Ah, siellä tuli niin kotoisa olo! Ostettiin ihan jumalaton määrä tavaraa, jonka jälkeen oli ihana alkaa laittaa paikkoja kuntoon ja rakentaa kotia tähän meidän 21 nelilöiseen huoneeseen.. Kämppäpostausta todellakin tulossa, kunhan saan otettua jotain kuvia :-)


Sunnuntaista taitaa olla muodostumassa perinteinen viikon turistipäivä. Tänään taas nimittäin tuli kierreltyä kaupunkia! Muutto Van Orleyyn oli kyllä superkiva juttu, saatiin heti meidän neljän hengen tiiviiseen porukkaan pari tyttöä lisää - jälleen kerran yks espanjalainen, sekä lisäksi yksi hollantilainen. Aamupalalla/lounaalla kahden maissa mietittiin, että jotain on pakko tehdä, kun ulkona paistoi aurinko, ja kaikkien teki mieli tehdä jotain järkevää. Lähdettiin sit kuudestaan kävelemään ympäri kaupunkia, nähtiin kuninkaan palatsi ja vaikka mitä ihania supernättejä rakennuksia! Rakastan Brysselin katukuvaa, ja nolona oon aina kuvailemassa vaan taloja.. Muttakun tykkään ihan hirveesti näistä vanhanaikaisista taloista, joita täältä löytyy paljon! Tietenkin lisäksi löytyy modernia arkkitehtuuria, pilvenpiirtäjiä jne, mutta jostain syystä tykkään kuvailla enemmän näitä koristeellisempia rakennuksia :---)


Jossain vaiheessa kaikkien rupes tekemään mieli vohveleita, ja mustakin tuntui että oli jo aikakin saada kunnon herkkuvohveli parin viikon asumisen jälkeen. Näitä ei kuulemma paikalliset edes syö, vaan kaikki ne miljoonat vohvelikojut on vaan turisteja varten. Juupa juu, en tiedä uskonko. Vohvelikojuja on tosiaan täällä ihan kaikkialla, ja meillä olikin vaikeuksia päättää, minne päädyttäis. Varmasti tääl on sellasiakin paikkoja, joista saa ylivoimaisesti herkullisimpia vohveleita, mutta me haluttiin vaan päästä halvalla. Mun kokemuksen mukaan halvimmat vohvelit löytyy Manneken Pisin risteyksestä, vastapäätä patsasta. Mun ja Carmenin vohveli tuoreilla mansikoilla, kermavaahdolla, ja sulalla nutellalla maksoi 3,6e ja uuuuuuh miten hyvää se oli!!! Tämä oli kyllä hyvä päivä ja aurinko tuntui niin ihanalle kasvoilla, täällä on jo ihan kevät :-) Huomenna alkaa kolmas viikko täällä, tiedossa aamuluento, uus reissu ikeaan kattiloita ja pannuja varten, sekä illalla Van Orleyn tervetuliaisjuhlallisuudet. Tää on kyllä melko hauska paikka, yks espanjalainen naapuri sanoikin että Van Orleyta kohtaan tulee kasvamaan viha-rakkaussuhde. Sitä ootellessa, mutta ainakin nyt on just hyvä!

7 kommenttia:

  1. oi että miten ihanalta kuulostaa! :)

    VastaaPoista
  2. moi aura!

    huomasin et harmittelit täällä brysselin loppuunmyytyjä keikkoja. nyt ois hyvä tilaisuus liittyä keikkaseuraks, koska ostinpas kaks lippua disclosuren keikalle ku ne tuli myyntiin, mut nyt näyttäis siltä et toinen lippu on vapaana. jos sua kiinnostaa, niin kerro! se keikka on maanantaina 10.3 ja lippu makso jonkun 25 euroa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. VOI HITSI!!!! Kiinnostaispa hyvinkin, mutta just tolloin mun poikaystävä on täällä, joten tarttis sitten kaksi lippuu :--( Yritin kattoo seatwavesta mut sielläkään ei enää myydä kyseiselle keikalle lippuja.. höööh!

      Poista
  3. ahahha aukkis monesko olo-muutto tuo jo oli !! XD tee sarppa

    VastaaPoista
  4. JA näyttää ihanalta ja sun pitää testata parhaat vohvelikojut että tiietään minne suunnata sitten!! tee sarppa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eeeei viiiit xD miten voi ees käydä näin, en ummarra!! Nyt sai kyllä oll viiminen olomuutto! Ja joo, mä hoidan tän testailun ;) alappas varailee niit lentoja!

      Poista