sunnuntai 9. helmikuuta 2014

marché du midi & atomium

Hohhoh, mikä turistipäivä takana! Viime viikonloppu mulla meni pelkästään kaikkeen uuteen totutellen ja tätä meidän keskusta-aluetta hämmästellen, joten ei käynyt pienessä mielessäkään, että täällä keskieuroopassa tosiaan on viikonloppumarkkinat aika suuressa osassa. Markkinoita löytyy sieltä täältä, vähän ympäri kaupunkia, mutta keskeisimmät sunnuntaimarkkinat taitaa löytyä Brysselissä Gare du Midiltä. Yks mun espanjalaisista kämppiksistä, Inma tekee vaihtonsa vähän isommassa yliopistossa, joilla on omat ESN koordinaattorit, jotka järkkää vaihtareille kaikenlaista ohjelmaa ja aktiviteettia pitkin kevättä. Me onnistuttiin soluttautumaan tänä sunnuntaina Inman vaihtariporukkaan, ja käytiin siis ensin katsastamassa nämä midimarchéet, ja sen jälkeen suunnattiin Brysselin yhdelle suurimmalle nähtävyydelle, Atomiumille.






Ite en oikein pystynyt keskittymään shoppailuun ihan järkyttävän tuulen ja kylmyyden takia, vaikka tarjolla olis ollut vaikka mitä herkkuja. Nyt vähän kaduttaa etten ostanu esim. avokadoja (minkä takii espanjalaisten mielestä on ihan superoutoa ja huvittavaa että tykkään syödä mm. avokadoja ja basilikaa??) tai pähkinöitä.. Ruuan lisäksi markkinoilta löytyy ihan mitä tahansa muutakin, ostettiin Carmenin kanssa puokkiin jatkojohto, sillä huoneistossa ei meinaa riittä pistorasiat  neljän tytön kannettavien ja puhelimien latureille..



 roomies Carmen y Inma ^__^ 

Ymmärsin tässä kuvia selaillessani, etten ottanut itse Atomiumista kokonaisuudessaan yhtään kuvaa (okei otin puhelimella tietty, mutta en jaksa nyt siirtää sitä surkeaa kuvaa tänne), mutta täältä saa vähän käsitystä siitä, mistä on kyse. Atomium on siis rakennettu 1958 Belgian itsenäisyyden monumentiksi, ja koostuu yhdeksästä pallosta, jotka kuvastavat Belgian alkuperäisiä provinsseja. Ylimmästä pallosta on 360 asteen näkymät Brysselin ylle, muissa palloissa on sitten ravintolaa, näyttelyitä, giftshoppia, jne. Täytyy myöntää, että näkymät oli hulppeat, ja oli hauskaa käydä turisteilemassa, enhän mä kuitenkaan kovin brysseliläistynyt tässä ajassa vielä ole :--D

Musta on kyllä niin hauskaa, miten ihmiset aina hämmästyy siitä, että olen suomalainen, kun hengaan aina kolmen espanjalaisen kanssa. Jotenkin mua automaattisesti luullaan samaksi sakiksi, ja yksi jopa tänään väitti, että mun englannissani on espanjalainen aksentti. Hahahaha, juuuuuh :---D Ja silti nämä tytöt pitää mua blondina, höh... Oon kyllä ihan superkiitollinen mun tilanteesta täällä. En oo päivääkään joutunut viettämään yksin, ja näitten tyttöjen seura on ihan parasta. Ihan kun mut ois adoptoitu espanjalaiseen perheeseen toisiksi nuorimmaksi siskoksi. Ja kemiat osuu todella hyvin kohilleen, ei ois siis paremmin voinut sattua! Mut joo, nyt taputtelen tän viikon ja huomenna aamulla sit ensimmäiselle luovuuden tekniikat -tunnille, apua mitähän se on??

2 kommenttia:

  1. Bonjour !! Kivalta näyttää meiningit siellä, etenkin toi Atomium olis varmaan törkeen siisti! Ja hauskalta vaikuttaa myös uudet kämppikset, meinasin kuolla nauruun sille kokkaus videolle ;DD Mutta siiis, tällä hetkellä näyttäis siltä että sillon Kings Daynä siel Amsterdamissa on aika täyttä jo hotelleissa ja lennot jotain 300e luokkaa, niin oon nyt koittanu ylipuhua kaikkia lähtemäänki tattadadaaa, Brysseliin !! Eli mikäli mun suunnitelmat onnistuu, niin täräyttäisin sinne sillon sun synttäreitä edeltävällä viikonlopulla pikavisiitille :))) Hurraaa, toivottavasti onnistuis !! Ja pitäskö pirautella joku päivä 8))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee, tääl on kyl hyvä meininki! :--) Atomium oli kool, haluisin kyl nähä sen myös illalla! Ja joo, kämppikset on kunnon viihdepaketti, eipähän tuu tylsää tai yksinäistä hetkeä kotona hahahah :D Ei vitsit olis siistiä jos tulisitte tänne!!! Nyt suostuttelutaidot käyttöön!! Ja joo pirautellaan! Tosin muutetaan ylihuomenna ja oon vähän skeptinen et tuleeko meillä toimimaan wifi, kun täällä nää nettiyhteydet on ollu mitä on.. -.-

      Poista