perjantai 7. helmikuuta 2014

Käytännön asioita Brysselissä

Eka viikko Brysselissä on takana, ja elämä alkaa jotenkuten asettumaan. Fiilis on ehdottomasti parempi kuin viime postauksen tienoilla. Kurssit on alkanu, liikkuminen täällä alkaa selkeytymään, oon tutustunut vähän uusiin ihmisiin ja shoppaillut, ja meidän asumisratkaisu teki käännöksen parempaan! Ja vaikka mulla ei nyt vielä ihan järjettömästi oo kokemusta käytännön asioista, niin ajattelin nyt kuitenkin jakaa joitain juttuja, ennen kuin unohtuu!





OSTOKSET Kun saavuin tänne, mulle rupes heti tulemaan mieleen asioita, joita multa täältä puuttuu. Painorajoitusten takia lista on harmittavan pitkä, koska jouduin jättämään tosi paljon tavaraa Suomeen, ja varautua ostamaan tarvittavat täältä. Heti ekana päivänä Charlotte vei mut Carrefouriin, joka on oikeastaan ainoa iso markettiketju, johon toistaiseksi olen törmännyt. Carrefourista saa ihan kaikkea! Sieltä ostin shampoot, saippuat, huulirasvat, vihot ja muut, jotka multa puuttui. Carrefour Express on saman ketjun pienempi kauppa, jossa hinnat on vähän kalliimmat ja valikoima suppeampi. Brysselin ydinkeskustasta löytyy yksi iso ostoskatu, Rue Neuve, mistä löytyy lähes kaikki perustarpeellinen puhelinliittymistä ruokaan, kosmetiikkaan ja vaatteisiin. Mun shoppailut meinaa tietty lähteä ihan käsistä, ostin jo kokonaisen oloasun kotilöffäämiseen, noi tossut on maailman mukavimmat jalassa, ja run dmc -kollari lähti reilulla parillakympillä. Vaatteet (kuten oikeastaan aika lailla kaikki mukin) on täällä lähes samaa hintaluokkaa kuin Suomessa. Mulla kävi muuten ihan törkeen hyvä mäihä noiden superupeiden farkkujen kanssa, joita sovitin Pull&Bearissa. Noi olivat liikkeessä ainoat mun kokoa, ja niiden vetskari oli rikki, kuten kuvassa näkyy :--D Metsästin noita jopa toiseen liikkeeseen Place Louiselle, mutta sama juttu siellä. Onneks älysin tarkistaa Pull&Bearin nettisivut, koska siellä oli ystävänpäivän kunniaks kaikki tilaukset -20% tarjouksessa! Toimitus tulee suoraan Rue Neuven liikkeeseen, mikä sopii mulle, viikon päästä muuttavalle oikein hyvin! Mulle ei koskaan tapahdu tällasta!!!


VÄLIAIKAISMAJOITUKSESTA Viime postauksessa itkin siis sitä, ettei meidän huoneistossa ollut WiFi-yhteyttä. Tilanne on nyt korjaantunut, sillä vaihdettiin keskiviikkona huonetta. Tilanne kärjistyi lähestulkoon riitaan respan henkilökunnan kanssa (minä ja mun suomalainen mentalitetti haluttiin pysyä kaukana tällasista kahakoista, minne nää mun espanjalaiset huonetoverit marssi suurinpiirtein miekat ojossa), jonka jälkeen ne myöntyi antamaan meille toisen huoneen ensimmäisestä kerroksesta. Tämä huoneisto on paljon tilavampi, ja muutenkin kivempi, ja nettiyhteys toimii tosiaan täydellisesti. Olen miettinyt paljon sitä, voisinko suositella Brysselissä vieraileville Brussels City Center Appartmentsia (Rue de l'Association), ja olen tullut siihen tulokseen että voisin. Asumukseksi, jossa on oma keittiö, kylppäri, ja nukkumatilat neljälle henkilölle, tämä on mielestäni oikein kiva ja edullinen. Sijainti on loistava, sillä metroasema Botanique on aivan nurkan takana ja keskustaan pääsee kävellen n. 15 minuutissa. Ainoat miinukset on , että Wifi ei siis toimi koko kolmannessa kerroksessa (kahdessa ekassa ilmeisesti joo), ja huoneistoihin saa vain yhden avaimen.



LIIKKUMISESTA Hommattiin eilen julkisen liikenteen kulkukortit! Me asutaan niin lähellä keskustaa, että tämä ei ollut mikään välttämätön ostos, mutta päädyttiin hommaamaan kortit silti, sillä näin pääsemme kätevästi näkemään kaupungin muitakin osia kuin ydinkeskustaa, ja voimme vierailla muualla asuvien vaihtaeiden ja kavereiden luona. Illalla/yöllä myös suosin mieluummin metroa kuin kävelemistä. Kortin voi käydä ostamassa Place de Brouckérella sijaitsevasta Bootik-liikkeestä. Liikkeestä saa opiskelijatodistuksen, joka pitää täyttää ja allekirjoituttaa koululla, ja sillä saa 1 vuoden kortin puoleen hintaan. 1kk kortti taitaa maksaa n. 50e, ja vuoden kortti opiskelijahinnalla on 125e, eli suosittelen sitä vuoden korttia! Eli tuolla MoBIB-kortilla saa käyttää rajattomasti metroa, ratikkaa ja busseja, perfect! Tuo toinen kortti on sitten mun opiskelijakortti IHECsiltä, sillä saa joitakin alennuksia esim baareissa :-)

Muuta mulla ei nyt tuukkaan mieleen! Tänään on perjantai ja mulla on vapaapäivä, koska multimedian practical course alkaa vasta viikon päästä. Sää on muuttunut ihanasta ja aurinkoisesta sateiseen ja harmaaseen, mutta en valita, koska sain nauttia jopa viikon hyvästä +10-15 asteen kevätsäästä! Tänään illalla ollaan menossa koko kommuuni meidän ranskalaisten vaihtarikavereiden luokse viettämään iltaa, kivaa :)Sunnuntaina haluaisin kovasti mennä käymään Midi Marchéella, mutta saas nähdä! Kommuunieläminen on tuntunut oikein kivalta, aina on seuraa ja hälinää ympärillä. Tosin välillä ainoana ei-espanjalaisena on vähän ulkopuolinen olo, mutta ehkä mä opin espanjaakin tässä sivussa :-D Nyt on ehkä pakko alkaa pukeutua ja laittaa lounasta, à bientôt!

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. jep, niin mustakin!! Tommosia on jotenkin tuskasen vaikee löytää mistään..

      Poista
  2. Heippa! Terveiset toiselta Brysselissä vaihdossa olevalta viestinnän opiskelijalta! Minäkin olen täällä ekaa viikkoa, vaihtoyliopistoni on Université Libre. Samat on meiningit! :) Ja sen bussilipputoimiston nimi on muuten Bootik. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippahei! Hauskaa, että joku muukin on samassa tilanteessa xD Ja haha, kiitti, mulle ei jostain syystä jäänyt nimi yhtään mieleen..

      Poista