keskiviikko 15. tammikuuta 2014

days left: 15

SUPEEERHYVIÄ UUTISIA! Sain katon pääni päälle!! Muutaman muuttujan kautta, ja lopputulos on jotain muuta kuin mitä olin alunperin ajatellut, mutta tällä hetkellä ei voisi vähempää häiritä, olo on nimittäin niin helpottunut! Kerronpa teille vähän, miten tässä sit oikein kävi..

Samalla kun kyttäsin kaikkia mahdollisia asuntotarjouksia facebookin kautta, odottelin vastausta eräästä julkisesta asuntolasta, jossa tutorini oli viime vuonna asunut. Lähetin sinne ensimmäisen kerran sähköpostia jo marraskuussa, jolloin sieltä tuli samantien vastaus, että kollega ottaa minuun yhteyttä seuraavalla viikolla. Odottelin pari viikkoa. Laitoin uuden viestin, johon ei taaskaan vastattu. Laitoinkohan vielä kolmannenkin, ennenkuin sain viestin takaisin. Silloin mulle sanottiin, että he tietävät vapaista huoneista vasta joulukuun lopussa, ja että nimeni on jonottavien listalla. Joulukuun lopussa, eikä tammikuun alussakaan kuulunut vielä mitään. Kyselin perään, ja sain vastauksen, että vapaiden huoneiden lista lähetetään tammikuun kolmannen viikon alussa.Voitte varmaan kuvitella, etten odottanut tästä asuntolasta mitään ihmeitä. Oletin suorastaan, etten koskaan saa sieltä sitä vapaiden huoneiden listaa. Kunnes maanantaina se sitten tuli. Van Orley Studenthousessa on sekä single- että doubleroomeja. Olin alunperin vankasti sitä mieltä, että haluan yhden hengen huoneen, ja että en tosiaankaan ala jakamaan huonetta kenenkään ventovieraan kanssa. Siinä missä yhden hengen huone maksoi kuitenkin 500e/kk, tulisi huoneen jakaminen jonkun kanssa maksamaan vain 350e/kk. Ei ehkä kuukaudessa mikään iso erotus, mutta viiden kuukauden ajalta käteen jäisi 750e..... 

Tässä vaiheessa olin aika skeptinen. Että ei se mun ratkaisu nyt ollutkaan tässä, ja että ehkä parempi jatkaa facebookin selailua. Kävin kuitenkin vilkaisemassa Van Orleyn fb-sivut, joiden kautta ihmiset etisvät itselleen kämppistä, ennen kuin voivat hakea tuplahuonetta. Silmiini osui yhden tytön simppeli postaus "etsin kämppistä Van Orleyhin 15.2 alkaen viideksi kuukaudeksi". Stalkkasin tytön kuvat läpi, ja koska hän vaikutti ihan normaalilta ihmiseltä, ja jokseenkin samantyyliseltä kuin minä, sain päähänpiston laittaa tytölle viestiä, että vieläkö hän tarvitsee kämppistä. Ja hän vastasi samantien että toki. Lähes heti selvisi, että olemme molemmat menossa IHECSiin opiskelemaan journalismia. Tässä oli ensimmäinen ihminen, jonka tietäisin käyvän samaa koulua kuin minä! Ihecs on kuulemma pieni yliopisto, ja sen erasmusporukka vielä pienempi. Loppu tapahtuikin sitten ihan älyttömän äkkiä, täytettiin hakemukset ja lähetettiin ne maanantaiyönä puoli yhden aikoihin. Tiistaina jo whatsappailin uuden espanjalaisen kaverini kanssa, ja päivällä sain Van Orleysta vastauksen, että voimme vuokrata sieltä huoneen viideksi kuukaudeksi.

Mulla ei ole mitään hajua, millainen asuntola tulee olemaan, tai millainen huone meillä tulee olemaan. Omat astiat ja petivaatteet täytyy viedä mukanaan, ja jokaisessa kerroksessa on yhteiset keittiötilat. Asuntola on aivan Brysselin keskustassa, lähellä Grand Placea, ja mikä parasta, koulukin on aivan Brysselin keskustassa, lähellä Grand Placea! Joten loppujen lopuksi koko tilanne on aika plus-miinus-nolla. Sain HALVAN huoneen itselleni aivan Brysselin keskustasta. Huoneen jakaminen on ainakin painajaisissani iso miinus, mutta toisaalta, viisi kuukautta (tai tarkemmin 4,5) menee vaikka päällään seisoen. Ainakin minulla on jo yksi kaveri, eikä mun myöskään tarvitse kulkea iltaisin Brysselissä yksin.

Kuvat on poimittu weheartista, ja ainakin niiden kautta Bryssel näyttää ihastuttavalta kaupungilta. Todellisuudessa mulla ei ole mitään havaintoa, millainen paikka Brysseli, tai ylipäätään Belgia on.. Kaikki on vielä yksi suuri mysteeri :-D Mutta parin viikon päästä sekin selviää, apua!!!

Ps. olen murheen murtama, kun sain eilen mun erasmusbuddylta linkin nettisivulle, josta näkee kaikki Brysselin tulevat keikat. Kaupungissa vierailee kevään aikana mm. Ellie Goulding, Bombay Bicycle Club, Bastille, Haim, London Grammar (!!!), Drake, Disclosure... ja kaikki on loppuunmyyty! :----( YHYY! Luulin, että tästä tulis mahtava keikkakevät, mutta eipä kai sitten...

credits: 1 2 3 5 6 7 8

6 kommenttia:

 1. jee, onnea kämpästä! muakin harmittaa, kun tänään ois disclosuren keikka täällä mutta loppuunmyyty tietty :'((((

  VastaaPoista
 2. kiitooos :----) äh, ihan typerää kyl! olis pitänyt olla etukäteen haukkana!

  VastaaPoista
 3. MAHTAVAA! Onnittelut 8) Ja oikeesti miusta tilanne on win-win-win-win-situation, se voi kuule olla jopa parempi jakaa se kämppä niin tulee ehkä herkemmin lähdettyä pois eikä jää vahingossakaan itekseen nyhjöttää :) Ja upeeta että kaikki on lähellä ! Niin ne asiat vaan järjestyy :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Emilia :--) Ja saatatpa olla ihan oikeessa, enpä tullu ees aatelleeksi! Ja ihanaa, että nyt voi huokasta, vaikka en mä ehkä ihan ollu vielä epätoivoon vajonnu.. Alkaa tässä iässä oppimaan et asioilla tosiaan on tapana järjestyä :-)

   Poista
 4. Aaah muistan että noi vohvelit brysselissä maistui ihan taivaallisilta<33 Ja upeeta kuulla mitenkä asuntohommat järjestyikään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aah, no en malta oottaa että pääsen maistamaan!! ja jes, on kyllä kivaa! :)

   Poista